Kurs for hunder

Har du vurdert å melde deg og hunden din på et kurs? Nei, det blir nok ikke for hekling eller fransk konversasjon, men gjennom din lokale hundeforening, eller en hundeskole, kan du finne kurs for både deg og din firbente venn som vil være med på å gjøre livet for både deg og hunden rikere og mer interessant.

For de som vil begynne tidlig i løpet, tilbys det mange steder valpekurs som kan hjelpe deg som hunde-eier med å få en god start på forholdet med din nye hund. Dersom man ikke har tatt et valpekurs finnes det også begynnerkurs eller grunnkurs som man kan ta med seg voksne hunder på. Disse kursene vil legge vekt på å bygge opp god kommunikasjon mellom hund og eier, og sørge for at riktige signaler, stemmetone og belønninger blir brukt.

Et trinn videre fra dette kan være et kurs i «hverdagslydighet» hvor man tar de grunnleggende prinsippene enda lengre, ved å blant annet inkludere hvordan hunden forholder seg til andre hunder og mennesker, slik at man slipper ubehagelige situasjoner ved slike møter, noe som vi vel alle har opplevd en eller annen gang.

På et mer avansert nivå finnes det agility kurs, hvor man trener den firbente til å gå gjennom en hinderløype, noe som kan være en morsom utfordring både for hund og eier, og kan hjelpe hunden til å få mer variert aktivitet enn den vanligvis får ved bare å gå tur.

Ellers er det mange ting man kan trene hunden til, som å være førerhund, sporhund, utstillings-hund eller jakthund.